fbpx
Könnyed olvasmány

Milyen hőszigetelés fajták állnak rendelkezésünkre?

Melyiket válasszuk?

Amikor új vagy meglévő otthonunk energiahatékonyságának és a komfortjának növelése, valamint a törvényi előírások betartása érdekében a homlokzatok, a tető, a födémek, az aljzat szigeteléséről döntünk, különféle hőszigetelés fajták közül választhatunk.

Az ideális szigetelés megtalálása azonban a pénztárcánkat is jelentősen érinti, így a legjobb ár-érték arányú anyagot keressük. Ez a különböző épülettípusok és szerkezetek esetén más és más lehet. Ismerd meg a hagyományos szigetelőanyagokat és a legkorszerűbb szórt purhab szigetelést, hogy a főbb tulajdonságok ismeretében dönthess! 

Növeld otthonod komfortját és csökkentsd a rezsiköltséget!

A hőszigetelés gondoskodik arról, hogy otthonainkban télen-nyáron kellemes hőmérséklet legyen, és a fűtés/hűtés ne legyen energiapazarló, vagyis minél kevesebbe kerüljön. Ha kíváncsi vagy rá, mennyibe kerülne otthonod szigetelése a jelenleg elérhető legkorszerűbb és leghatékonyabb purhabbal, használd kalkulátorunkat!

Az épületek hőszigetelése kapcsán leggyakrabban a homlokzatok szigetelése kerül előtérbe, ugyanis a hőveszteség szempontjából ez a legjelentősebb és a legnagyobb kiterjedésű felület. A külső falak szigetelésével egyidőben a nyílászárók szigetelésére is gondot kell fordítani, továbbá nem szabad megfeledkezni a szintén nagy hőveszteséggel járó tető izolálásáról sem. De a födémek, tetőterek, aljzatok, a pince szigetelése is elengedhetetlen. 

Változatos hőszigetelés fajták

Milyen hőszigetelő anyagok közül választhatunk? Természetes és mesterséges anyagok állnak rendelkezésre, az épületszerkezet és az igényeink függvényében választhatjuk meg a számunkra megfelelőt. 

A homlokzatok szigetelésére legkedveltebbek a nagyszerű hőszigetelési tulajdonsággal rendelkező és olcsó táblás EPS és grafitos, valamint a drágább, ugyanakkor kiváló páraáteresztő képességgel rendelkező szálas kőzetgyapot szigetelőrendszerek. Az egészséges otthonra vágyó környezettudatos építtetők szívesen választanak egyéb természetes szigetelőanyagokat, például fagyapot, farost, kender, nád, gyapjú szigeteléseket. 

A tetők esetében a legelterjedtebbek a jól formázható, kissebb zugokba is könnyen telepíthető üveg- és ásványgyapot tekercsek. És egyre többen szavaznak bizalmat a tőlünk nyugatabbra már évtizedek óta eredményesen alkalmazott korszerű purhab szigeteléseknek is, amelyek szinte valamennyi szerkezet izolálására alkalmasak, aljzatok, födémek, padlások, pincék, tetők szigetelésére is, ugyanis egyaránt megtapadnak a vízszintes és a függőleges felületeken. 

A megalapozott döntés érdekében érdemes megismerni valamennyi anyag jellemzőit. Hogy az egyes szigetelőanyagokat milyen vastagságban kell alkalmazni, ahhoz szakemberek által végzett pontos számítások szükségesek, ugyanis a jogszabályi előírások csak az épületszerkezetekkel szemben elvárt U értékekről rendelkeznek.

Egy univerzális szigetelőanyag

A purhab kiváló hő- és hangszigetelő képességének és egyszerű, valamint gyors kivitelezésének köszönheti népszerűségét. Ha rászánod magad, akkor az előnyeit a pénztárcádon, valamint a bőrödön, a lakás klímáján érezheted.

Utólag is egyszerű szigetelést tesz lehetővé, ugyanis a szórás után néhány másodpercen belül bedagad a kijuttatott területre, és szilárdulás után illesztés- és hézagmentes felületet képez. Stabil, tartós és ellenálló a környezet hatásaival szemben. 
Válaszd magadnak és családodnak a legjobbat, érdeklődj és kérj ajánlatot tőlünk purhab szigetelésre!

Iratkozzon fel, a legfrissebb hírekért! 

A legjobb ajánlatok és a legérdekesebb információk egyenesen a postafiókjában landolnak! Ha nem szeretne eltévedni az online szakmai tengerben, itt a helye! 

Feliratkozás

További cikkek

Kérdésed van a purhab szigetelésről?

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, hogy gyorsan és hatékonyan megtaláld a válaszokat!