fbpx
Szakmai tartalom

Purhab szigetelés vélemények

Ügyfeleink mondták 1. rész – Purhab szigetelés vélemények

Kádárkocka szigetelése Sárospatak 

Hazánkban egyre több, úgynevezett kádár kocka családi ház talál új tulajdonosra, melyet jellemzően a 60-as, 70-es években építettek. Ezek energetikai felújítása nem elhanyagolható, ezért egyre több megkeresést kapunk ilyen típusú házak tető- és födém szigetelésével kapcsolatban. Cikkünkben olvasóink purhab szigetelés vélemények rovata következik!

2023 késő őszén Sárospatakon szigeteltünk egy felújítás alatt álló Kádár-kockát. 105 nm-es födém szigetelést kiviteleztünk, 15 centis, nyitott cellás purhabbal. Az épület a felújítás alatt is lakott volt, ezért a tulajdonostól már másnap visszajelzést kaptunk: nem gondolta, hogy ilyen hamar érezhető lesz otthonában a változás.  

A szigetelést követően ugyanúgy járt el, mint addig minden hűvösebb estén. Felfűtötte a házat 23 fokra. Eddig kivétel nélkül, hajnalban be kellett kapcsolni a fűtésnek, mert nagyon lehűlt az épület. A purhab szigetelésnek köszönhetően az első éjszaka már érezni lehetett, hogy lassabban hűl le a ház, 3 órával később kellett csak a fűtést bekapcsolni, mert reggelre még nem volt hideg.  

A purhab födém szigetelésnek köszönhetően egyértelműen kevesebbet kell a jövőben fűtenie, otthonában tovább tart a kellemesen meleg, komfortos érzet.

Hétvégi ház szigetelése a Balatonon 

Egy otthonos, vízpart közeli hétvégi ház szigetelésére kértek tőlünk árajánlatot tavasszal. A tulajdonos nem csak nyáron, de tavasszal és ősszel is szívesen tölti szabadidejét a Balatonon, ezért kifejezetten fontos volt számára, hogy a hűvösebb napokon is kellemes idő legyen a házikóban, ahol fatüzelésű kályhával fűt. 10 cm nyitott cellás purhab szigetelést javasoltunk a födémre, ezzel már lényegesen nagy eredményeket lehet elérni.  

A kivitelezést követően azt a visszajelzést kaptuk, hogy a hűvös, -5 fokos éjszakán is érezni lehetett a változást. Már nem kellett hajnalban felkelni, hogy fát tegyen a tűzre, reggelig kitartott a kellemes meleg. 3 kosár fa helyett, csak 2 kosárra volt szükség az este folyamán, így a purhab jótékony hatása már azonnal megmutatkozott.

Társasház szigetelése Budapesten 

A megemelkedett rezsi miatt a társasházakban is fokozottan szükségessé vált a meglévő szigetelések cseréje, vagy felújítása. Egy budapesti társasháztól kaptunk megkeresést, hogy meglévő, 25 (!) éves purhab szigetelésüket szeretnék még hatékonyabbá tenni. 

A kivitelezés napján mi is szemtanúi lehettünk, hogy mi történik a purhabbal 25 év után. Lényegében újszerű állapotban találtuk, csupán poros volt a felülete, mi magunk is büszkén állapítottuk meg, hogy a gyártó által elfogadott több évtizedes garancia valóban helytálló. A hőszigetelési képességéből nem veszített, de +10 cm nyitott cellás purhabbal tovább növelhettük hatékonyságát.  

Az említett példa jól szemlélteti azt, amiért mi is a purhabot választottuk, mint a számunkra is tökéletes szigetelő anyag: nem csak a hőszigetelési képessége látványos, de hosszú évek múltán is tökéletesen illeszkedő, tartós megoldást nyújt. Ennek fényében bátran állíthatjuk: ez valóban egy megtérülő beruházás. 

Kérdésed van a purhab szigetelésről? Kíváncsi vagy, hogy neked milyen szigetelést javasolnánk? Keress minket bizalommal egy pontos árajánlatért!

Telefonos szakmai tanácsadásért pedig hívd ügyvezetőnket, Untener Pétert, aki szívesen válaszol bármilyen felmerülő kérdésre és segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldást! 

Iratkozzon fel, a legfrissebb hírekért! 

A legjobb ajánlatok és a legérdekesebb információk egyenesen a postafiókjában landolnak! Ha nem szeretne eltévedni az online szakmai tengerben, itt a helye! 

Feliratkozás

További cikkek

Kérdésed van a purhab szigetelésről?

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, hogy gyorsan és hatékonyan megtaláld a válaszokat!