fbpx
Könnyed olvasmány

Hogyan alakulnak a pince szigetelés árak, ha a purhabot választod?

Ezt a bejegyzésünket elsősorban azok számára készítettük, akik fontolgatják a családi házuk energetikai felújítását, de még nem döntöttek egyetlen technológia mellett sem, így a pince szigetelés árakról sincs fogalmuk. Napjaink egyik leginnovatívabb, számos előnnyel rendelkező korszerű szigetelőanyagát, a purhabot ajánljuk figyelmedbe. Ha velünk maradsz, megtudhatod, miért kell a pincéket szigetelni, és miért a purhab a legalkalmasabb anyag hozzá.

Jelentős összeget takaríthatsz meg!

Napjainkban egyre több ingatlantulajdonos ébred rá a rezsiszámlák ijesztő végösszege láttán, hogy bizony az épület szigetelésével kezdeni kellene valamit, ám ez gyakran kimerül a homlokzatok izolációjában. Pedig a hőveszteség nemcsak ezeket érinti, a tetőn is jelentős hőmennyiség távozhat, ahogy a födémeken és az aljzatokon is.

A legtöbb 1970-80-as évek előtt épült családi házban még nem foglalkoztak az aljzatok szigetelésével, ezt jelezheti, ha vastag zokni nélkül nem érzed komfortosan magad a lakásban, és a melegség érzete miatt minden helyiséget szőnyegpadlóval burkolnál. 

Valódi megoldást a felújítás, a padló vagy ha van, a pince szigetelése jelenthet. Ez azonban a padló felső rétegének bontásával jár, ami nemcsak munkaigényes, de költséges is, így gyakran csak a hidegburkolat melegre cserélése történik. Ugyan tökéletes megoldást nem nyújt, de több a semminél, pince esetén azonban még egyszerűbben megoldható. 

Miért van szükség a pince szigetelésére?

A házak, a talajszint alá épített pincék jellemzően tárolásra szolgálnak, így fűtést nem igényelnek, azonban a fölöttük elhelyezkedő szintek, a lakóterek klímáját kedvezőtlenül érintik. És bár a talaj hőmérséklete állandó, messze elmarad attól, amit mi a lakásban komfortosnak érzünk. 

Más probléma is lehet azzal, hogy nincs a pince szigetelve, ugyanis a talajvíz is beszivároghat a falakba, ami nemcsak a tárolt holmikat teheti tönkre a penészedés okán, de az épület állékonyságát is veszélyeztetheti.

A penészedés elkerülhető, ha biztosítjuk a szellőzést, ami a pinceablakok nyitásával logikusnak is tűnik, ám nemcsak a levegő, hanem rágcsálók és más kártevők is beköltözhetnek. Ráadásul a télen nyitva felejtett ablakokon még a hideg is beáramlik, ami a lakóteret is hűti a hőelszívó hatás révén, ezzel jelentős energiaveszteséget okozhat. 

Ha szeretnénk a fűtési költségeket csökkenteni, és a komfortérzetünket növelni, szükség lesz a pince szigetelésére. Egyrészt védekezni kell a talajnedvesség és -víz, a csapadékvíz és más beszivárgó vizek ellen, másrészt a hőveszteség ellen. 

A pince szigetelés árak alakulása, ha purhabot alkalmazol

A pince víz- és hőszigetelése készülhet külön, kétféle anyaggal, ami nem gond, ha új építésről van szó, azonban általában a régi építésű házakban válik elengedhetetlenné, és kerül sor utólagos kivitelezésre. Ekkor előnyösebb, ha egyetlen anyaggal megoldható mindkettő. A purhab szigetelés kiváló módszer, tökéletes a pince vagy a födém szigetelésére is. Többet is megtudhatsz róla purhab szigetelés kisokosunkból.

Sajátos tulajdonságai teszik maximálisan alkalmassá, kijuttatás után ugyanis 3-5 másodpercen belül a többszörösére dagadva megszilárdul, kitölti a hézagokat, réseket egy víz- és hőszigetelő réteget alkotva a pince irányába. 

A purhab szórása gyorsan és tisztán, hulladékmentesen kivitelezhető. A purhabos pinceszigetelés ára rétegvastagságtól és habtípustól függően négyzetméterenként nettó 3.500 Ft – 15.000 Ft között mozog, pontosabb becslést a weboldalon megtalálható árkalkulátorunkkal kaphatsz. Kedvező árajánlatért keress minket elérhetőségeinken!

Iratkozzon fel, a legfrissebb hírekért! 

A legjobb ajánlatok és a legérdekesebb információk egyenesen a postafiókjában landolnak! Ha nem szeretne eltévedni az online szakmai tengerben, itt a helye! 

Feliratkozás

További cikkek

Kérdésed van a purhab szigetelésről?

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, hogy gyorsan és hatékonyan megtaláld a válaszokat!

Felület kalkulátor

Tetőfelület kalkulátor

m
m
m

A tető felülete:

m2

Érték beillesztése az űrlapba!