fbpx
Könnyed olvasmány

Az igazán jó csarnok szigetelés titkai

Nem csupán a lakóházak esetében, de a nagyobb méretű csarnokoknál is kiemelten fontos a megfelelő hőszigetelés. Sőt, ilyenkor még inkább relevánssá válik, mind a csarnok szigetelés minősége, mind pedig a kivitelezési idő és az árazás is. A purhabos megoldás azonban igencsak kedvező kilátásokkal kecsegtet ezek esetében is – az alábbi cikkből pedig ennek okai is kiderülnek.

Miért fontos a profi csarnok szigetelés?

A jó csarnok szigetelés nem csak a fűtésszámlát csökkenti. A csarnokok általában valamilyen szolgáltatást nyújtanak, tehát ebből kifolyólag pénzt hoznak a konyhára. Legyen szó akár árusításról vagy termékek előállításáról, esetleg valamiféle más üzleti tevékenységről, ilyenkor többen is megfordulnak az épületben. A megfelelő hőszigetelés hiánya azonban nagyban képes rombolni a forgalmat, ha a betérő kliensek nyugodt nézelődés helyett fagyoskodnak. Ezen túl arról sem árt megfeledkeznünk, hogy a sok ember és a különféle munkafolyamatok zajjal is járnak. Ezt pedig a csarnok közelében élők közössége egy bizonyos ponton túl nem szívleli majd. Azonban a megfelelő csarnok szigetelés mindkét problémára megoldást nyújthat. Hiszen így nem csak az épület belső hőingadozásait, de a kiszűrődő zajokat is jelentősen csökkenthetjük.

A purhabos csarnok szigetelés előnyei

Bár több különféle szigetelési megoldással találkozhatunk, az olyan nagyobb épületek esetében, mint egy csarnok a purhabos megoldás rendkívül hatékony lehet. Itt ugye nem feltétlen a tégla és egyéb szokványos építőanyagok a legnépszerűbbek. A legtöbb mai csarnok ugyanis inkább könnyűszerkezetes. A purhabnál viszont nem kell túl sokat gondolkodnunk rajta, hogy az épület milyen anyagból készült, az bármilyen felületen tökéletesen megtapad. Ráadásul a kivitelezési ideje is rendkívül rövid. Így amiatt sem kell aggódnunk, hogy az adott kereskedelmi tevékenységet több napra vagy hétre be kéne szüntetnünk a munkálatok alatt. A megfelelő felszereléssel és szakértelemmel akár egy-két nap alatt tökéletesen le lehet szigetelni a szóban forgó csarnokot. Nincsenek felesleges rögzítőhálók, ragasztók és egyéb elemek, amelyekre például már egy hungarocell alapú szigetelés esetében is szükség van. Mindennek tetejében a purhabos csarnok szigetelés azért is célszerű, mert az ilyenkor gyakran előforduló szabálytalan geometriai formákat is tökéletesen lefedi. Míg a hagyományosabb szigetelési megoldásoknál igencsak macerás lehet a szigetelőanyag beszabása az efféle absztrakt helyekre. Éppen ezért a munkadíjjal együtt kalkulálva jelentősen olcsóbb is lehet egy nagyobb méretű csarnok leszigetelése, mintha kőzetgyapotot vagy hungarocellt választanánk.

Hogyan válaszd ki a megfelelő purhabos szigetelést?

Mint ahogyan azt érintőlegesen említettük, a purhabos szigetelésből is többféle létezik. Míg az úgynevezett nyitott cellás purhab egy puha hőszigetelő anyag, addig a zárt cellás egy keményebb változat, amely teljesen vízálló. Utóbbi akár lépésálló felületek képzésére is alkalmas. Ahhoz viszont, hogy tisztában legyünk vele, hová melyik a legalkalmasabb az adott objektum esetében, mindenképp érdemes szakértőhöz fordulni.


Az alábbi elérhetőségeinken viszont tapasztalt szakemberek várnak, akiktől akár ingyenes szakmai tanácsadást is kérhetsz.

Iratkozzon fel, a legfrissebb hírekért! 

A legjobb ajánlatok és a legérdekesebb információk egyenesen a postafiókjában landolnak! Ha nem szeretne eltévedni az online szakmai tengerben, itt a helye! 

Feliratkozás

További cikkek

Kérdésed van a purhab szigetelésről?

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, hogy gyorsan és hatékonyan megtaláld a válaszokat!