fbpx
Könnyed olvasmány

Egészségügyi problémák és padlás szigetelés

Mi a kapcsolat?

A padlás szigetelés egyáltalán nem egy látványos dolog, amelyre a legtöbben családi házuk esetében túl nagy hangsúlyt fektetnének. Azonban ez igencsak rossz hozzáállás, hiszen számtalan problémánk fakadhat belőle, amelyet később még az egészségünk is megszenvedhet. Bár házunk egy rejtett, diszkrét részét képezi, azonban enélkül nem garantált számunkra mindig az otthon melege.

Fájó ízületek? Talán nem is akkora a baj!

Sokan találkoznak a különféle generációk tagjai között az ízületi fájdalmak problémájával, amely a téli időszakban sokkal gyakrabban fordul elő. Ennek okai sok esetben hőingadozások, amik otthonunkban előfordulhatnak. A hideg köztudottan nem tesz jót ízületeinknek, az éjszakai lehűléseket pedig néha észre sem vesszük a hálószobában.

Lefekvés előtt sokan alacsonyabbra állítják a fűtést, hiszen a ház úgyis „jól szigetelt”. Ott virít a nemes vakolat és jó pár hungarocell tábla a falakon. Azonban ez kevés, hiszen a meleg levegő felfelé száll. Megfelelően szigetelt padlás híján pedig rendkívüli gyorsasággal képes kihűlni házunk a tetőn keresztül. Az ideális padlás szigetelés viszont képes orvosolni a problémát. Így biztosítva, hogy otthonunk valóban képes legyen tartani az egyenletes meleget az éjszaka során. Ezt pedig az ízületeink is meghálálják majd nekünk.

Padlás szigetelés a penészesedés ellen

Amennyiben padlásunk megfelelően szigetelt, és megszűnnek otthonunkban a drasztikus hőingadozások, úgy a penészesedésre is kisebb lesz az esély. Ez szintén egy olyan probléma, amely nem csak az allergiásokat érinti. A lakásban keletkezett hőhidak révén könnyedén lecsapódik a pára bizonyos pontokon, ami tökéletes táptalajt jelent a penészgomba számára. Mindez pedig számtalan légúti megbetegedéshez vezethet. Ezek között szerepel az asztma és a különféle bakteriális fertőzés is. Persze meglehet, hogy padlásunk már szigetelt. Viszont ha a szigetelés elemei között rések és hézagok találhatóak, ugyanúgy szembe kell nézzünk a hőhíd okozta penésszel.

Ilyenkor egy jól szellőző, nyitott cellás purhab ideális választást jelenthet a szigeteléshez. Ezzel nem csak a hőingadozások, de a bent rekedt nedvesség miatt sem kell aggódnunk. A purhabos szigetelés hézagmentesen és összefüggően képes leszigetelni a padlás egész területét.

Ép testben ép lélek

Ha pedig már az egészségnél járunk, akkor nem árt kitérni a mentális egészségre sem. Hiszen ahogyan a mondás tartja: ép testben ép lélek. Persze itt a legtöbben arra gondolnak, hogy a megfelelő szigetelés mennyi pénzt spórolhat számukra. Ez már önmagában is rendkívül pozitív gondolatokkal képes „melengetni” a szívünket – tekintve a mostani fűtés árakat. Viszont ezen túl arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a hirtelen éjszakai lehűlések a hangulatunkra is rányomják a bélyeget. A hőmérséklet csökkenésével jelentősen csökken az aktivitásunk.
A fárasztó munkanapokon történő ébredések még nehezebbé válnak. Az otthoni teendőink elvégzésétől pedig még inkább elmegy a kedvünk.

A megfelelően szigetelt padlás viszont ebben is segíthet.

Mire várunk még?

Ha a fentebbieknek csupán töredékén morfondíroztunk el, akkor már bizonyára mi is szeretnénk megfelelő padlás szigetelést otthonunkba. A piacon számtalan megoldást találhatunk erre, így érdemes lehet kikérnünk egy szakember véleményét. Az egyik legmodernebb és legjobb megoldás viszont jelenleg a purhabos padlás szigetelés. Ez nem csak költséghatékony, de kivitelezési ideje is kevesebb
a hagyományos megoldásokénál. Ráadásul szinte minden felületen megtapad, és még vályogházaknál is jól alkalmazható. Viszont ennek is több fajtája létezik, ezért nem árt tájékozódnunk kicsit, hogy melyik lesz majd számunkra a legmegfelelőbb.

Érdekelnek a további részletek? Amennyiben többet szeretnél tudni ennek a nagyszerű szigetelőanyagnak a tulajdonságairól, akkor keress minket az elérhetőségeink egyikén. Ráadásul ingyenes szakmai konzultációt is kérhetsz!

Iratkozzon fel, a legfrissebb hírekért! 

A legjobb ajánlatok és a legérdekesebb információk egyenesen a postafiókjában landolnak! Ha nem szeretne eltévedni az online szakmai tengerben, itt a helye! 

Feliratkozás

További cikkek

Kérdésed van a purhab szigetelésről?

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, hogy gyorsan és hatékonyan megtaláld a válaszokat!