fbpx
Könnyed olvasmány

Födém szigetelés purhabbal

Tényleg ezzel érhető el a legnagyobb megtakarítás?

A födém szigetelés egy olyan fontos lépés a házépítés vagy felújítás során, amely a leginkább segít megóvni otthonunkat a hőveszteségtől. Általa nemcsak megtakarítást érhetünk el az energiafelhasználás terén, hanem növelhetjük otthonunk komfortérzetét is. Milyen tetőszigetelésekre alkalmazhatjuk, és miért épp purhabbal érdemes ezt kiviteleznünk? Cikkünkből kiderül!

Milyen házaknál éri meg a födém szigetelés?

Régieknél, újépítésűeknél, kádárkockáknál, vályogházaknál, nagyobb családi házaknál, társasházaknál… Korszerű födém szigetelésre minden épületnek szüksége van, mert jelentős hő- és hangszigetelést biztosít. Segít megőrizni életterünk hőmérsékletét és megakadályozza a páralecsapódást a mennyezeten, ami kiemelten fontos a nehezebben szellőző épületeknél. Ha tehát nem szeretjük az egekbe kúszó fűtésszámlát, mindenképp érdemes megfontolni.

Miért a purhab a legjobb választás a feladatra?

A poliuretán hab (purhab) egyrészt kiváló hőszigetelő képességgel bír, melyet levegővel tömött szerkezetének és hézagmentességének köszönhet.

Másrészt mert a purhab igazán sokszínű játékos a szigetelőanyagok között: gyakorlatilag bármilyen födémre felfújható! Így például:

  • sárfödémre (nyitott cellással javasolt, hogy tudjon az épület szellőzni)
  • deszkafödémre (nyitott cellással javasolt, hogy ne menjen tönkre a fa szerkezete és tudjon szellőzni)
  • lemeztetőre (a szigetelés egyszerre erősíti a szerkezetet és tartja optimális hőmérsékleten a tetőteret)
  • és lapostetőre is (zárt cellás habbal, egy UV-álló, vízzáró réteggel kombinálva)

A poliuretán hab, mivel könnyen idomul a felülethez, amelyre felvisszük, teljesen kitölti az esetleges hézagokat, illesztéseket is. Ennek, és tömött szerkezetének köszönhetően hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Így a purhabot választva két dologban egészen biztosak lehetünk. Részben abban, hogy egy, az idő vasfogának ellenálló szigetelést kapunk. Részben pedig abban, hogy a fűtésszámlánkban új időszámítás kezdődik: akár az eddigi rezsiköltségeink felét is megspórolhatjuk így!

Tippek, hogy a födém szigetelés valóban tökéletes legyen

Érdemes már jó előre felkészíteni a felületet és a helyiséget a fújásra. A padlásról mindent le kell pakolni, ez alapfeltétele a gyors, szakszerű haladásnak. A kényes, nem mozdítható felületeket, melyekre nem szeretnénk, ha purhab kerülne, fedjük le! Egy már beépített tetőtér szigetelése is megoldható, bár kissé nehezebb: ilyenkor a cserepeket vissza kell bontanunk, vagy felújítás esetén a belső burkolatot Így lesz viszont a legkevésbé invazív a beavatkozás.

A födém szigetelés, és különösen a purhabszigetelés fontos lépés bármilyen házépítés vagy átalakítás során. Ezzel a lépéssel hozzájárulhatunk otthonunk energiahatékonyságához, és maximális komfortérzetéhez. Lényeges azonban, hogy megbízható szakemberre bízzuk a kivitelezést. Csak így garantálható a lehető legjobb, legtartósabb eredmény.

Ha cikkünk gondolatébresztő volt számodra, esetleg kérdésed merült fel, többet szeretnél megtudni a hatékony szigetelésről, vagy a purhabról, olvasd el többi cikkünket is szakmai blogunkon. 

Telefonos szakmai tanácsadásért pedig hívj minket, szívesen válaszolunk bármilyen felmerülő kérdésre és segítünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldást!

Iratkozzon fel, a legfrissebb hírekért! 

A legjobb ajánlatok és a legérdekesebb információk egyenesen a postafiókjában landolnak! Ha nem szeretne eltévedni az online szakmai tengerben, itt a helye! 

Feliratkozás

További cikkek

Kérdésed van a purhab szigetelésről?

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, hogy gyorsan és hatékonyan megtaláld a válaszokat!