fbpx
Könnyed olvasmány

Itt az új hőszigetelés pályázat

Mutatjuk a részleteket!

Sokan várták már a korábbi otthonfelújítási támogatás folytatását, és most végre megérkezett, és 2024 június 3-án indul a lakosság számára igénybe vehető hőszigetelés pályázat. Van néhány eltérés a korábbiakhoz képest, a legfőbb, hogy az előző ütemmel ellentétben az új támogatás csak energiahatékonyságot célzó beruházásokra vehető igénybe.

Mivel a kezdő dátum már a nyakunkon, ideje, hogy megismerd a részleteket, hogy minél hamarabb pályázhass és biztosíthass magadnak megbízható kivitelezőt. Ha a korszerű purhab szigetelés mellett teszed le a voksodat, nálunk még nem késtél le semmiről! Mit kell tudni róla, illetve a pályázat részleteiről?

Egy nagyszerű technológia

A purhab szigetelést tőlünk nyugatra már 50 éve alkalmazzák, nálunk azonban még gyerekcipőben jár, talán még számodra is újdonság, így először ismerkedj meg vele!

Népszerűségét kiemelkedő hőszigetelő képességének és egyszerű kivitelezhetőségének köszönheti. Előnyeit a pénztárcádon érzed, változatlan komfort mellett lényegesen kevesebbet kell fizetned, ha ezt választod. 

Az épületek hőszigetelése ma már nem lehet kérdés, az viszont annál inkább, hogy mivel történjen. A purhab szigetelés előnye rendkívüli tartóssága és sokoldalúsága. Alkalmas födémek, tetők, aljzatok, valamint ipari és mezőgazdasági létesítmények, továbbá pincék szigetelésére. Hézagmentes felületet képez, ellenáll a kártevőknek, égést nem tápláló – önkioltó, az egészségre ártalmatlan, és szinte bármilyen felületen megtapad. Ráadásul a szórt purhab szigetelés a technológiának köszönhetően akár télen is kivitelezhető.

A hőszigetelés pályázat és a purhab szigetelés

Hazánkban még mindig sok, korábban épült családi és társasház szigeteletlen, ami egyrészt kedvezőtlen a lakók szempontjából, hiszen a magas energiaárak mellett a fűtés rengeteg pénzt felemészt, másrészt kedvezőtlen a bolygó, a környezet szempontjából is, ugyanis magas károsanyag-kibocsátással jár. 

Éppen ezért jó lehetőség a korszerűtlen lakóépületek tulajdonosai számára a 2024-es támogatás, tudniillik az 1990 előtt épült házak energiahatékonysági korszerűsítésére vehető igénybe, többek között a kádárkockákra is. További feltétel, hogy a korszerűsítés legalább 30%-os energiamegtakarítást eredményezzen, amelyet energetikai tanúsítvánnyal szükséges igazolni.

A korábban publikált verzióhoz képest pozitív változás, hogy már nemcsak a gázhálózatra kötött ingatlanokra vehető igénybe, hanem a kizárólag villamosenergiát használók is hozzájuthatnak.

Ha a korszerű purhab szigetelésre szavazol, nem maradtál még le semmiről, ugyanis, bár rengeteg érdeklődő van, a technológia sajátosságaiból és gyorsaságából kifolyólag még tudunk időpontot biztosítani számodra. 

Így amennyiben megfelelsz a pályázat feltételeinek, a támogatás révén kedvezményesen juthatsz hozzá, és az időből sem csúszol ki. Ha többet szeretnél megtudni az általunk kínált purhab szigetelésről, a blogunkon további információkat találsz.

Számoljunk együtt!

A feltételek teljesülése esetén 1 MFt önerőre lesz szükség és 6 MFt támogatásra pályázhatsz, amely így oszlik meg: 2,5-3,5 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kapsz, a fennmaradó részre pedig kedvezményes hitelt biztosít a kormány. A vissza nem térítendő összeg az ingatlan elhelyezkedése, a lakhely jövedelmi sávjához kötött, vagyis az egyes országrészekben eltérő lehet.

A hitelt 8 év futamidőre folyósítják, ami átlagosan havi 26-36.000 Ft törlesztőrészletet jelent. 

Biztosítsd be magad, keress minket és szerződj le időben velünk a purhab szigetelésre, hogy a fűtési szezonban már élvezhesd a nem mindennapi hőszigetelés pozitív hatásait!

Iratkozzon fel, a legfrissebb hírekért! 

A legjobb ajánlatok és a legérdekesebb információk egyenesen a postafiókjában landolnak! Ha nem szeretne eltévedni az online szakmai tengerben, itt a helye! 

Feliratkozás

További cikkek

Kérdésed van a purhab szigetelésről?

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, hogy gyorsan és hatékonyan megtaláld a válaszokat!