fbpx
Szakmai tartalom

Megérkezett: Hőszigetelés pályázat 2024!

Hozd formába otthonodat a Rapidszigetelés segítségével! 

Frissítve! 2024.04.26-án a kormány frissítést adott ki a hőszigetelés pályázat 2024 -es verziójával kapcsolatban! Ha az eredeti cikkre vagy kíváncsi, kattints ide!

Mi változott?

Megerősítették a kezdő dátumot: 2024.06.03-án indul a támogatási program, így még a hatalmas meleg előtt belevághatunk a hőszigetelésbe. Fontos megjegyezni, hogy a szakembereknél, így nálunk is a hőszigetelési pályázat bejelentése óta hatalmas érdeklődés mutatkozik a szigetelések iránt, az időpontok pedig rohamosan fogynak.

A hagyományos szigetelést választók sok esetben már most elkéstek, ugyanis a jó szakemberek időpontjai szinte mind beteltek a következő fél évre. Így ha valaki kőzetgyapottal vagy nikecellel szigetelne, kényszerű lesz egy kókler szakembert válasszon, vagy rá kell áldozza a saját idejét a lerakáshoz. Purhab szigetelés esetén szerencsére még nem ekkora a gond, 1-2 hónapon belül van szabad időpont és ez annak köszönhető, hogy a technológia villámgyorsan kivitelezhető.

Átlagos kivitelezési idők órában – 100m2 födém esetén
10cm nyitott cellás purhab szigeteléssel egyenértékű vastagságban

Mivel a purhabos szigetelőrendszerek lényegesen gyorsabban elkészülnek, mint hagyományos társai, egy adott napon belül akár 3-4 ingatlan szigetelésére is lehetőséget biztosítanak. Ez azt is jelenti, hogy az etikus vállalkozásunk több otthont tud, gyorsabban leszigetelni. Ezzel lényeges költséget megtakarítva neked a nyári hűtésen és az őszi-téli fűtési számlákon. a Szigetelőképesség tekintetében pedig lényegesen hatékonyabb és élettartamban is hosszabb távra tervezhető szigetelést kapunk, ha a purhabot választjuk.

Az átlagos rétegvastagság ami szükséges az előírt 30%-os megtakarítás eléréséhez centiméterben.
*nem minősül ajánlatnak

A legfontosabb módosítás

A támogatást igénybevevők körét óriás mértékben növelte a gázhálózatra kötöttség feltételének eltörlése. Ezáltal a kizárólag villamosenergiát használók is hozzájuthatnak a korszerűsítési pályázathoz. Azt azonban még nem tudni, hogy a vályogházak tulajdonosai élhetnek-e a lehetőséggel, ugyanis a hitelezés tekintetében a vályog mindig egy nehézkes pont.

Az ÉMI készíteni fog egy kalkulátort, amivel könnyedén kiszámítható lesz a kellő szigetelőanyag vastagság a szükséges 30%-os javulás eléréséhez. A mi kalkulátorunk azonban már elérhető és ide kattintva el is érheted! A szigetelés vastagságát és típusát megadva azonnal megkapod a kivitelezés teljes költségét. Ha nem vagy biztos, azonnal kérhetsz ajánlatot, ami mellé ingyenes szakmai tanácsadást is biztosítunk!

Kivitelezés költsége 10 cm nyitott cellás purhabnak megfelelő vastagságban, 100 m2 födémszigetelés esetében. Az árak a piaci átlagárak alapján kerültek meghatározásra és nettó-ban értendők.

A hőszigetelési pályázat igénybevételéhez még nem tudni, hogy kötelező lesz-e a hitel felvétele, azonban a folyósító hitelintézetek kiválasztása már megtörtént. Az MBH, OTP és a Gránit Bank hármasában lesz majd lehetőség a folyósításhoz szükséges kölcsönök megszerzésére. Ehhez külön pályázati pontok jönnek létre majd, a május végétől június végéig tartó időszakban, ezért még senkinek nem ajánljuk, hogy a bankba rohanjon.

Átlagosan megspórolt összeg a fűtési és hűtési számlákon a szolgáltatás megrendelésétől számított 1 évben.

2024.04.05.

A kormány végre hivatalosan bejelentette pénteken a régóta várt hőszigetelés pályázat 2024 -es verzióját! Az indulás várhatóan júniusra tehető, így ha valaki nem szeretné lekésni a lehetőséget vagy túlárazott áron elvégeztetni a felújítást, érdemes már most elköteleződni. Cikkünkben érthetően bemutatjuk a program feltételeit és azt, miért érdemes a Rapidszigetelést választani a legjobb szigetelési megoldásokért

Milyen feltételeket szabtak meg?

A támogatás kiváló lehetőséget kínál mindazoknak, akik az 1990 előtt épült otthonukat szeretnék felújítani és modernizálni. A kádár kockák tipikusan, valamint a 1990 előtt épült, majd később bővített ingatlanok tulajdonosai részesülhetnek az otthonaik megújítására szánt forrásokból. Fontos tudni, hogy csak azok a tulajdonosok vehetik igénybe az hőszigetelés pályázat 2024-es lehetőségeit, akiknek az ingatlanjukban be van kötve a gáz. Emellett a felújításnak legalább 30%-os energiamegtakarítással kell járnia, amit előzetes és utólagos energetikai tanúsítvánnyal kell igazolni.

Röviden: 

  • 1990 előtt épült ingatlanok 
  • Bekötött gáz az ingatlanba 
  • Legalább 30% energiamegtakarítás a korszerűsítéssel 
  • Előzetes és utólagos energetikai tanúsítvánnyal szükséges igazolni

Hogy néz ki financiálisan? 

A program lehetőséget biztosít háztartásonként 7 millió forintos támogatásra, melyet három részletben lehet felhasználni. Az ingatlantulajdonosoknak először 1 millió forint önerőt kell biztosítaniuk. Ezen felül a maradék 6 millió forintot részben vissza nem térítendő támogatásként, részben pedig kedvezményes hitel formájában vehetik majd igénybe.

A vissza nem térítendő támogatás összege 2.5-3.5 millió forint között változhat. Ez függ a lakóhely jövedelmi sávjától, így azok, akik magasabb átlagjövedelemmel rendelkező régióban élnek, kevesebb támogatásra, de több kedvezményes hitelre számíthatnak. A hitelt 8 évre lehet majd felvenni, és a törlesztőrészlet várhatóan 26-36 ezer forint között lesz.

Röviden: 

  • Keret: 7.000.000 Ft 
  • Önerő: 1.000.000 Ft 
  • Vissza nem térítendő támogatás: 2.500.000 – 3.500.000 Ft 
  • Kedvezményes hitel: 2.500.000 – 3.500.000 Ft 
  • Havi várható törlesztőrészlet: 26.000 – 36.000 Ft 

Miért pont a Rapidszigetelést érdemes választani? 

Előreláthatólag júniusban indul a program, ami pedig további kivárást, majd az év második felére hatalmas tömegeket fog eredményezni, akik felújításra várnak. Természetes ilyenkor, hogy a helyek hamar betelnek, így aki késlekedik, kimaradhat. Arra is nagyon érdemes odafigyelni, hogy az árak nagymértékben megemelkedhetnek a hatalmas kereslet miatt, ugyanis az alapanyagok árára is általános felhajtóerővel bír a program. 

Ha a Rapidszigetelést választod, mindettől nem kell tartanod! Cégünk filozófiája és legfontosabb küldetése az etikus működés, így minden munkánk számlával igazolt, ami alapfeltétel egy állami pályázat esetén. De nem csak ezzel jársz jól! Ha még áprilisban lefoglalod a helyedet, szerződéssel biztosíthatod magadnak az alacsony árakat és az időben történő kivitelezést! 15 év garanciánk, minőségi alapanyagaink és felsőkategóriás gépeink mind hozzájárulnak ahhoz, hogy magasan képzett szakembereink a lehető legjobb minőségű munkát biztosítsák számodra, hogy a szigetelésed hosszú távon tökéletes maradjon!

Telefonos szakmai tanácsadásért és azonnali ajánlatért hívd ügyvezetőnket, Untener Pétert, aki szívesen válaszol bármilyen felmerülő kérdésre és segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldást! 

Iratkozzon fel, a legfrissebb hírekért! 

A legjobb ajánlatok és a legérdekesebb információk egyenesen a postafiókjában landolnak! Ha nem szeretne eltévedni az online szakmai tengerben, itt a helye! 

Feliratkozás

További cikkek

Kérdésed van a purhab szigetelésről?

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, hogy gyorsan és hatékonyan megtaláld a válaszokat!