fbpx
Könnyed olvasmány

Mekkora a korszerű szórt purhab hőszigetelés vastagsága?

A hőszigetelés vastagsága több tényező függvénye, illetve az új építésekre vonatkozóan kötelezően figyelembe kell venni a jogszabályban megfogalmazott közel nulla energiaigény előírásait. Ez nem a vastagságot határozza meg, hanem a minimálisan elérendő hőszigetelő képességet, az U értéket adja meg az egyes szerkezeteket illetően. Ebből következik, hogy minél magasabb egy hőszigetelő termék minősége, annál kisebb vastagság elegendő belőle. 

Az ideális vastagságot illetően mégis az a tévhit él sokakban, hogy minél vastagabb, annál jobb, hiszen a hagyományos anyagok esetében a nagyobb vastagság megfelelő hőtartással párosul. Egy bizonyos vastagságon túl azonban már nem növelhető a hatékonyság a költséggel arányosan, ráadásul az épület esztétikáját is rontja, illetve sokba is kerül. Megoldást jelenthet a cégünk által kínált korszerű szórt purhab szigetelés, amellyel minden részletre kiterjedően foglalkozunk blogunkban, és időről időre újabb bejegyzésekben írunk az ügyfeleinket érdeklő témákról.

Nem a hőszigetelés fajták vastagsága a lényeg

A maximális hatásfok eléréséhez szükséges optimális vastagság kiszámítása szakértelmet, kalkulációt igényel, ne dőljünk be a “szakik” által ajánlott minél vastagabb, annál jobb szövegnek! Figyelembe kell venni egyrészt a szigetelni kívánt épület és a szerkezet típusát, más-más szigetelőanyagot és vastagságot kíván ugyanis egy homlokzat, egy tető, egy födém vagy egy aljzat, illetve egy lakó- vagy melléképület, egy mezőgazdasági vagy ipari csarnok. 

Másrészt az alkalmazni kívánt hőszigetelés fajták is meghatározóak. Ez utóbbi alapján belátható, hogy nem feltétlen az a hőszigetelés az olcsóbb, amely anyag egységára alacsonyabb, hiszen ugyanazon hatásfokhoz nagyobb vastagság lehet szükséges. 

A legújabb technológiákon alapuló modern hőszigetelő anyagok hőszigetelő képessége lényegesen magasabb, így ezekből kisebb vastagság is elegendő. De egyéb előnyöket is tartogat a korszerű purhab szigetelés.

Egy tökéletes anyag

Amikor az otthonok szigeteléséről döntünk, számos szempontot kell mérlegelni, rendszerben kell gondolkodni. Homlokzatok esetén a falazat anyaga döntő fontosságú nemcsak a szigetelés vastagságára, hanem a típusára vonatkozóan is. Ahogyan eldöntendő, hogy hangszigetelésre, tűzbiztonságra is szükség van-e, de nem lehet elvonatkoztatni a szigetelőanyag árától sem. Ahogyan utólagos szigetelés esetén az sem lényegtelen, mekkora felfordulással jár, illetve mennyi idő alatt kivitelezhető. 

A szórt purhab szigetelés nagy előnye más szigetelőanyagokkal szemben, hogy bármilyen épületszerkezet esetén alkalmazható, de előnyeit leginkább födém- és tetőszigetelés esetében élvezheted. Kiemelkedő hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, bármilyen formát felvesz, hézagmentes, páraáteresztő szigetelést tesz lehetővé minden felületen. 

Alak- és mérettartó, hosszú, több mint 50 év élettartamot garantál, nem veszélyeztetik rovarok, rágcsálók, nem penészedik. A purhab szórása gyors, kijuttatás után gyorsan megszilárdul, nem jár kosszal, így utólagos szigetelés, téli kivitelezés esetén is ideális.

Szakértőink minden kérdésedre választ adnak, bízd ránk a megfelelő vastagság kiszámítását, keress minket elérhetőségeinken!

Iratkozzon fel, a legfrissebb hírekért! 

A legjobb ajánlatok és a legérdekesebb információk egyenesen a postafiókjában landolnak! Ha nem szeretne eltévedni az online szakmai tengerben, itt a helye! 

Feliratkozás

További cikkek

Kérdésed van a purhab szigetelésről?

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, hogy gyorsan és hatékonyan megtaláld a válaszokat!