fbpx
Könnyed olvasmány

Megoldást jelent-e a purhab szigetelés rágcsálók ellen?

A legáltalánosabb vitatéma még a szakértők között is, ássunk a mélyére!

A purhab szigetelés a rágcsálók ellen is hatékony védelmet nyújt. Ha emellett teszed le a voksod otthonod akár utólagos hővédelme érdekében, nem kell attól tartanod, hogy a kártevők tönkreteszik.

A hőszigetelések kapcsán talán meg sem fordult a fejedben, hogy a kártevőkkel szembeni ellenálló képesség fontos szempont lehet a választásnál. Pedig nem csak bosszantó lehet, hanem esztétikailag és anyagilag is súlyos csapást okozhat a rágcsálók károkozása. Kivédhető-e és hogyan? Miben tud többet a korszerű szórt purhab szigetelés, mint a hagyományosan alkalmazott típusok?

A kártevők és a hőszigetelés

Legyen bármilyen megfelelően kialakított a különböző épületszerkezeteken alkalmazott kőzetgyapot, polisztirol vagy más anyagú hőszigetelés, nem képes ellenállni a különféle kártevőknek. Mert még ha anyagánál fogva tápláléknak nem is alkalmas, fészekbe rakva annál inkább rajonganak érte a rágcsálók, hiszen jó hőszigetelő. De egyes madárfajok is szívesen készítenek odút a vaskos homlokzati hőszigetelésekben, és különböző rovarok is beköltözhetnek, komoly károkat okozva ezzel.

A nem megfelelő és alapos kivitelezés, a rések jó lehetőséget jelentenek az állatok számára, hogy befészkeljék magukat, így védekezni ellene magas színvonalú munkát végző kivitelező alkalmazásával és a hézagmentes szigetelést biztosító szórt purhab szigeteléssel lehet. Ipari és mezőgazdasági objektumok, és szinte bármilyen szerkezet, födémek, pincék, aljzatok, tetők szigetelésére használható.

Egy korszerű hőszigetelő anyag

A purhab kiemelkedő hőszigetelő anyag, mivel egybefüggő, megszakítások nélküli hőhídmentes felületet alkot, továbbá védelmet nyújt a rágcsálók és más károkozók ellen is. Alkalmas vízszintes és függőleges, tagolt és akár íves felületek hőszigetelésére is.

Nagy előnye, hogy környezetbarát, újrahasznosítható, az egészségre ártalmatlan, továbbá rendkívül tartós, évtizedekre lehet vele tervezni. Nyitott cellás változata lazább szerkezetű, nem lépésálló, ugyanakkor páraáteresztő, és bár a hőszigetelő képessége is kisebb, mint a zárt cellás változaté, a legtöbb helyzetben tökéletes megoldást nyújt. 

A zárt cellás hab sokkal sűrűbb szerkezetű, hőszigetelő képessége egyedülálló, illetve lépésálló. Pára- és vízzáró, így beázások megakadályozására is tökéletesen használható. Referenciáink magukért beszélnek, így ha megbízható kivitelezőt keresel, tekintsd meg munkáinkat!

A legbiztosabb megoldás: purhab szigetelés rágcsálók ellen

Nem létezik 100%-os megoldás, viszont valamennyi ma alkalmazott szigetelőanyag közül a purhab a leghatékonyabb az egerek, patkányok, nyestek és más rágcsálók távoltartására. 
Ennek oka, hogy egyrészt elsődleges védelmi vonalat képez, hiszen a hézagmentességnek köszönhetően nincsenek rések, lyukak, amiken keresztül könnyedén be tudnának jutni. Másrészt nem szolgál táplálékul számukra, továbbá nehezen rágható, és az állatok olyan helyet keresnek, ahová a legkisebb ellenállással be tudják magukat vackolni. De a purhab, mégha meg is kezdik a rágcsálók, homokszemméretű szemcsékké bomlik, így nem képez puha és meleg vackot a rágcsálóknak a betelepedéshez, valamint beletapad a bundájukba, ezért kerülik.

Ha cikkünk gondolatébresztő volt számodra, esetleg kérdésed merült fel, többet szeretnél megtudni a hatékony szigetelésről, vagy a purhabról, olvasd el többi cikkünket is szakmai blogunkon. 

Telefonos szakmai tanácsadásért pedig hívd ügyvezetőnket, Untener Pétert, aki szívesen válaszol bármilyen felmerülő kérdésre és segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldást! 

Iratkozzon fel, a legfrissebb hírekért! 

A legjobb ajánlatok és a legérdekesebb információk egyenesen a postafiókjában landolnak! Ha nem szeretne eltévedni az online szakmai tengerben, itt a helye! 

Feliratkozás

További cikkek

Kérdésed van a purhab szigetelésről?

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, hogy gyorsan és hatékonyan megtaláld a válaszokat!