fbpx
Szakmai tartalom

Purhabbal szigetelt csarnok egyszerűen

Kiváló választás üzem korszerűsítéshez! 

A modern, gyorsan felépíthető csarnokok akár már pár nap alatt teljesen működképes állapotba hozhatóak. A purhabos szigeteléssel pedig nem csak tökéletes és gyors hőszigetelést kapunk, hanem stabilabbá, valamint fenntarthatóbbá tehetjük az üzem teljes működését. 

Purhabbal szigetelt csarnok a higiénikus körülményekért 

A szigetelt csarnok sok esetben jól tisztítható is kell legyen. Egy olyan üzemben, ahol például élelmiszert dolgoznak fel nagyon fontos a megfelelő higiénia. Acélszerkezetes csarnokoknál ezt hagyományosan úgy oldják meg, hogy a hőszigetelő panelok belső burkolatai tisztítható felületű anyagból vannak. Viszont a panel ugyanúgy nem összefüggő felületű, ahogyan például a hagyományos kőzetgyapotos szigetelés sem. Emiatt óhatatlanul keletkezhetnek olyan rések a csarnok felületén, amelyek csökkentik a higiénikusságot. A purhabbal való szigetelés viszont tökéletesen kitölti a legapróbb réseket is. Az acélszerkezetes csarnokoknál tehát szó szerint a legapróbb csavarok is lefújható vele oly módon, hogy egyenletes, hézagmentes felületet kapjuk.  

Ez a felület pedig összefüggően szigetelést biztosít bármilyen típusú üzem épületének. Ezáltal az nem csak könnyen tisztítható, de kifejezetten rezsibarát ingatlanná válhat. Továbbá zajszigetelés szempontjából sem utolsó. 

Szigetelt csarnok – fenntartható választás 

Amennyiben a purhabos szigetelés mellett döntünk például feldolgozó üzemünk fejlesztése esetén, akkor egyben a fenntarthatóságot is támogatjuk. A purhabos szigetelés élettartama több évtizedet jelent, ezen kívül sokkal jobban szigetel a hagyományos kőzetgyapotnál. Ha pedig mindez nem volna elég, kifejezetten jól használható könnyűszerkezetes épületekhez is. A purhab ugyanis nem terheli túl a tetőszerkezetet, ezáltal mindenféle építményhez alkalmazható. A szigetelés mértéke és típusa pedig minden esetben elszámolható akár a feldolgozó üzemek komplex fejlesztése pályázatra is a fenntarthatóság jegyében. 

Purhabos szigetelés felújításhoz és korszerűsítéshez 

A purhabos szigetelési megoldás ahhoz is tökéletes választás lehet, hogy régi csarnokunkat, üzemünket újraszigeteljük. Mivel rendkívül egyszerű megoldással szinte bármilyen felületre felvihető ez a szigetelőanyag, ezért a régi, akár fa burkolatú épületeknél is alkalmazható. Ezzel nem csak a régi üzemeket és csarnokokat tudjuk újrahasznosítani, hanem az állagmegóvás tekintetében is sokat tehetünk a purhabos réteggel. 

Szigetelt csarnok minden körülmények között 

A purhabos szigetelés fenntartható és higiénikus választás akár egy élelmiszer feldolgozással foglalkozó üzem esetében is. Nem porlik és kitölti a legapróbb réseket is, ami által jól tisztítható. Ezen kívül a gyorsan elkészülő csarnoképítés alapjának számít. Hiszen pár nap alatt már a kifejezetten nagy üzemek épületei is lefújhatóak purhabbal.

Ha pedig szeretnéd tudni, hogy milyen vastagsággal és melyik típussal érdemes szigeteltetni a különféle üzemeket, akkor keress minket elérhetőségeink valamelyikén!

Iratkozzon fel, a legfrissebb hírekért! 

A legjobb ajánlatok és a legérdekesebb információk egyenesen a postafiókjában landolnak! Ha nem szeretne eltévedni az online szakmai tengerben, itt a helye! 

Feliratkozás

További cikkek

Kérdésed van a purhab szigetelésről?

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, hogy gyorsan és hatékonyan megtaláld a válaszokat!