fbpx
Könnyed olvasmány

Purhabos hőszigetelés télen – minden, amit tudnod érdemes

Bár kellemes, napsütéses időszakok során, amikor még nincs kánikula, jóval egyszerűbb dolgozni – azonban ez nem elengedhetetlen a hőszigetelés kiviteléséhez. A modern, purhabos megoldás ugyanis tökéletes választás lehet akkor is, ha az utolsó pillanatban, a tél beállta után tudunk csak sort keríteni a szigetelésre. Természetesen ilyenkor figyelnünk kell pár dologra, ez a cikk viszont segíthet tisztába tenni a dolgokat.

Mikor ajánlott a hőszigetelés télen?

Nos, ahogyan azt a bevezetőben is említettük, a hőszigetelés télen valóban lehetséges, azonban bizonyos időjárási kritériumok nem ártanak hozzá. Ha odakint javában recsegnek a mínuszok és szakad a hó, akkor sajnos nem sokra számíthatunk. Az szélsőséges időjárási viszonyok ugyanis nem csak a kivitelező szakemberek, de a szigetelőanyag dolgát is nagyban megnehezíti. Bár tény, hogy akadnak olyan speciális purhab típusok, amelyek akár mínusz tíz fokban is megfelelően „dolgoznak”. Azonban nem árt észben tartanunk, hogy az apróbb munkálatoktól eltérően egy komplett födém szigetelés igencsak sok anyagot felhasználhat. A purhabos technológiának viszont van egy hatalmas előnye: nem csak a felvitele, de a száradási ideje is rendkívül gyors. Éppen ezért még akkor is tudunk alkalmat keríteni vele a hőszigetelésre, ha már javában beállt a tél. Elég csupán egy-két nap, amikor +5 Celsiust mutat a hőmérő. Ez idő alatt ugyanis tökéletesen felvihető a szigetelőanyag, ami így meg is tud kötni. Mindez persze a hagyományos szigetelőanyagok használatával nem volna lehetséges. A fix táblákból álló kőzetgyapotnak vagy hungarocellnek csupán a beszabása igénybe vehet ennyi időt! Láthatjuk tehát, milyen valóban praktikus technológiai megoldást jelent a modern purhabos szigetelés.

Mit ajánlott ilyenkor szigetelni?

Ahogyan tehát azt már megtudhattuk, a hőszigetelés télen bizony nem ördögtől való dolog. Még azzal is jobban járunk, ha a téli időjárás alatt növeljük otthonunk komfortját, mintha egész télen fagyoskodnánk. Viszont ilyenkor sem érdemes minden esetben akármit szigetelni. Példának okáért a falak szigetelését javallott kerülni a hűvös időszakban. Magától értetődően ugyanis ez rengeteg pakolással és átalakítással jár, ami ilyenkor rendkívül problémás lehet. Ha a falak szigetelését volna idő megfelelően kivitelezni, a vakolásra és az azt követő száradási folyamatokra már valószínűleg nem lenne. Éppen ezért a téli szezonban leginkább a födém és a tető azok, ahová érdemes koncentrálni.
Ezek a falakhoz képest viszonylag egyszerűen szigetelhetőek – hála a legmodernebb purhabos megoldásoknak.

Segítség a téli szigetelésben

Ha tehát a leghűvösebb évszakok beálltakor van szükséged szigetelésre, akkor sem megoldhatatlan a dolog. Viszont ilyenkor mindenképp érdemes előbb egy hozzáértő szakemberrel konzultálnod.

A következő elérhetőségeinken pedig olyan több éves tapasztalattal rendelkező szakértőkkel veheted fel a kapcsolatot, akik minden kérdésedre választ adnak majd. Ráadásul ingyenes tanácsadást is kérhetsz tőlük.

Iratkozzon fel, a legfrissebb hírekért! 

A legjobb ajánlatok és a legérdekesebb információk egyenesen a postafiókjában landolnak! Ha nem szeretne eltévedni az online szakmai tengerben, itt a helye! 

Feliratkozás

További cikkek

Kérdésed van a purhab szigetelésről?

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, hogy gyorsan és hatékonyan megtaláld a válaszokat!