fbpx
Könnyed olvasmány

Tetőszigetelés tudnivalók – ne vedd félvállról!

A hőszigetelést illetően a legtöbben inkább csak a falak szigetelésére fókuszálnak. Ez persze nagy hiba, hiszen a tetőszigetelés számtalan előnnyel jár. Nem csupán otthonunk komfortját képes növelni, de annak tartósságát is. Az alábbi cikkünkből te is megtudhatod pontosan, mit nyerhetsz egy megfelelően szigetelt tető révén.

A jó tetőszigetelés eredménye – kellemes idő télen-nyáron

Ideális hőszigetelésről csak akkor beszélhetünk, ha nem csupán a falak, de a tető is megfelelően le van szigetelve. Sajnos azonban nagyon sok háznál megfigyelhetjük az utóbbi teljes hiányát. Azonban a tetőszigetelés sokkal fontosabb, mint azt többség gondolja. A meleg levegő ugyanis felfelé száll, így hiába tekerjük fel a fűtést, ha felül nincs semmilyen szigetelés házunkon. A hideg tető ugyanis csak úgy húzza ki a meleget. Ez azt jelenti, hogy a fűtésszámlánkra befizetett pénz egy jelentős része mondhatni elpárolog az otthonunkból. Ha megfigyeljük, látni fogjuk, hogy a télen míg egyes házak tetején hamar elolvad a hó – míg másokon napokig ott fehérlik. Ez azért van, mert az előbbieknél nincs megfelelő szigetelés a tetőn, és a fűtés hatására melegszenek a cserepek. Nem volna jobb, ha azt a hőt inkább inkább otthonunk életterében tartanánk? Azonban a nyári szezon sem kecsegtet jobb kilátásokkal azok számára, akiknek nincs megfelelően szigetelve házuk teteje. Hiszen ilyenkor a visszájára fordulnak a dolgok. A napon felforrósodott cserepek kemence módjára fűtik otthonunkat a kánikula alatt. Mi pedig pörgethetjük a légkondit meg a ventilátort, ha szeretnénk elviselhető hőmérséklet mellett átvészelni a nyarat. A jól szigetelt tető viszont megoldást jelenthet mindezekre a problémákra.

Házunk fontos védelmi bástyája – a tetőszigetelés

Ha gondoskodunk róla, hogy házunk teteje valóban ideális szigeteléssel legyen ellátva, azzal nem csak otthonunk komfortérzetéhez járulunk hozzá. A háztető ugyanis egy olyan „gyenge láncszem” a stabil falakhoz képes, amely igencsak sérülékeny a különféle behatásokkal szemben. A beázás és a rágcsálók igen komoly fejfájást okozhatnak bármely háztulajdonos számára. Ezek nem csupán a régi házak esetében jelentenek valódi kockázatot, de az egészen új építésű otthonoknál is. Viszont a megfelelő tetőszigetelés segíthet megelőzni ezeket az esetleg problémákat. Hiszen egy-egy elcsúszott cserép esetén nem tudják befészkelni magukat a különféle állatok – és a víz sem közvetlenül a födémet éri. Persze ez nem okoznak azonnal hatalmas kárt, viszont az elmozdult cserepek közti kisebb rést sokszor hónapokig nem észleljük. Éppen ezért már csak emiatt sem árt némi extra védelmet biztosítanunk háztetőnk számára.

Milyen szigetelést válassz?

Több szigetelési formával találkozhatunk, amik képesek különféle szinteken biztosítani otthonunk számára a fentebb felsorolt előnyöket. A modern, purhabos megoldás viszont kiemelkedik ezek közül, hiszen rendkívül gyorsan kivitelezhető, tartós és költséghatékony megoldást jelent. Persze ebből is többféle létezik. Így amennyiben viszont valóban ideális szigetelést akarunk biztosítani tetőnknek, úgy mindenképp érdemes felvennünk a kapcsolatot egy szakértővel.

Az alábbi elérhetőségeinken hozzáértő szakemberekhez fordulhatunk, akiktől akár ingyenes konzultációt is kérhetünk.

Iratkozzon fel, a legfrissebb hírekért! 

A legjobb ajánlatok és a legérdekesebb információk egyenesen a postafiókjában landolnak! Ha nem szeretne eltévedni az online szakmai tengerben, itt a helye! 

Feliratkozás

További cikkek

Kérdésed van a purhab szigetelésről?

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, hogy gyorsan és hatékonyan megtaláld a válaszokat!