fbpx
Könnyed olvasmány

Válaszd a jelenleg elérhető legkorszerűbb szórt purhab szigetelést!

Napjaink egyik legnépszerűbb alternatívája, a szórt purhab szigetelés széles körűen, lakóépületek tető-, födém-, aljzat és pinceszigetelésére, valamint mezőgazdasági létesítmények, ipari csarnokok izolációjára egyaránt használható.

Akár új, akár meglévő épületek szigetelésére keresel megoldást, érdemes tisztában lenni a lehetséges opciókkal, az azok által kínált előnyökkel, hogy a legkedvezőbbet választhasd. Minden szentnek maga felé hajlik a keze, így természetesen mi is az általunk alkalmazott szórt purhab szigetelést tartjuk a legjobbnak, de ezt számos érvvel, számítással, továbbá megrendelőink elégedettségével is alá tudjuk támasztani, blogunkból rengeteg információt megtudhatsz. Ha még nem ismered ezt a módszert, bejegyzésünkből megtudhatod, milyen előnyöket kínál.

Miért kell az épületeket szigetelni?

A régi épületek hőszigetelés nélkül vagy minimális hőszigeteléssel készültek, hiszen sem a technológia nem állt még azon a szinten, sem a komfortérzettel szemben nem voltak a mostanihoz hasonlóan magas elvárásaink, továbbá az energiaforrások rendelkezésre állása és költségei miatt sem kellett aggódni. 

Manapság azonban az energiaforrások végessége, magas ára, a környezet védelme miatt már követelmény az épületekkel szemben az energiahatékonyság, és a komfort terén is nőttek az igényeink, valamint az építészeti trendek is változtak. 

Hőszigetelés hiányában az épületek hőjének jelentős része távozik az épületszerkezeteken keresztül, vagyis a drága energiával az utcát fűtjük. Az új épületekre vonatkozóan előírások rendelkeznek a közel nulla energiaigényről, amely csak optimális hőszigetelés beépítésével valósítható meg. Ezekből is látszik, hogy szükség van rá, azonban nem mindegy, hogy milyen anyaggal és milyen minőségben történik. 

Milyen megoldások léteznek?

Az épületszerkezet, az elvárt teljesítmény, az igényeink, valamint a tervezett költségek függvényében számos hőszigetelés-típus közül választhatunk, erről bővebben egy korábbi bejegyzésünkben olvashatsz. A legnagyobb hőveszteséget produkáló homlokzatok és tetők szigetelésére más-más anyagok használatosak, akárcsak a födémek, aljzatok, pincék esetében. Ez egyrészt a szerkezet sajátosságaiból, másrészt a szigetelőanyagokkal szemben támasztott elvárásainkból, azok árából ered. 

Bár részrehajlónak tűnhet, de a purhab szigetelésnél korszerűbb ma nem létezik a piacon. Előnyeit talán sehol nem élvezheted jobban, mint a tetőszigetelés esetében, de födémek, aljzatok szigetelésére is jól alkalmazható. 

Egy nagyszerű választás: a szórt purhab szigetelés

Mit nyerhetsz ezen szerkezetek szórt purhabbal történő szigetelésével? Csökkenti az erőteljes hőingadozásokat, minden évszakban kellemes klímát biztosít, vízszigetelésként is működik, ezáltal távol tartja az egészségre ártalmas és esztétikailag romboló hatású penészt. De ami számodra is talán az egyik legfontosabb, hogy akár 30%-kal kevesebbet kell fűtésre és klimatizálásra költened, ugyanis bent tartja, illetve nyáron nem engedi be a meleget. 

És akkor még nem említettük egy másik lényeges előnyét, nevezetesen azt, hogy gyorsan és építési hulladék nélkül kiszórható, így lakott életterek utólagos szigetelésére is nagyszerű megoldást nyújt. Lég- és hézagmentes szigetelést tesz lehetővé, a legapróbb zugokba is kijuttatható. Tűzálló, illetve az egészségre és a környezetre ártalmatlan, továbbá a rágcsálók sem költöznek bele.

Ha téged is meggyőztek az előnyök, vedd fel velünk a kapcsolatot, kérj kedvező árajánlatot!

Iratkozzon fel, a legfrissebb hírekért! 

A legjobb ajánlatok és a legérdekesebb információk egyenesen a postafiókjában landolnak! Ha nem szeretne eltévedni az online szakmai tengerben, itt a helye! 

Feliratkozás

További cikkek

Kérdésed van a purhab szigetelésről?

Összegyűjtöttük a leggyakrabban ismételt kérdéseket, hogy gyorsan és hatékonyan megtaláld a válaszokat!

Felület kalkulátor

Tetőfelület kalkulátor

m
m
m

A tető felülete:

m2

Érték beillesztése az űrlapba!